DESPRE REIKI

Reiki-ul Usui si Tibetan Reiki este o tehnica energetica japoneza, o cale spirituala, care ajuta la dezvoltarea personalitatii si la echilibrarea in planul fizic, emotional, spiritual al individului, prin canalizarea Energiei Universale/Vitale. „Reiki” , provine din silabele „Rei” (divin) si „Ki” (energie). Reiki este un sistem de vindecare prin care folosirea energiei Universale , o cale de racordare la evenimente, proiecte, etc. intr-un plan energetic superior.

Fondatorul acestui sistem este doctorul Mikao Usui (1865 – 1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta initiatica avuta in anul 1922.

Reiki-ul este:

  • Sigur: nu poate fi folosit in scopuri nebenefice;
  • Natural: nu sunt necesare niciun fel de instrumente in practica Reiki;
  • Pentru intreaga existenta: initierile se primesc pentru intreaga existenta a initiatului;
  • Universal compatibil: Reiki  se poate practica indiferent de religie;
  • Inteligent: energia stie singura unde sa se directioneze si cum sa actioneze pentru atingerea scopului.

In Reiki nu folositi propria voastra energie, ci fluxul energiei universale al vietii, care va fi canalizat spre cei din jurul vostru prin intermediul mainilor, ochilor, suflului, sau , pur si simplu, al intentiei.

Karuna Reiki® a fost intemeiat de William Lee Rand. Simbolurile noului Reiki le-au fost relevate mai multor Maestri, iar William Lee Rand le-a folosit descoperindu-le valoarea si potentialul lor benefic. El a meditat asupra lor si a fost indrumat sa descopere tehnici de initiere si sa numeasca acest nou sistem „Karuna Reiki®”. Energia Karuna Reiki este diferita de cea din Reiki Usui, cea mai mare parte a practiacntilor considerand-o mult mai puternica decat energia Reiki Usui. Karuna Reiki, lucreaza simultan cu toate energiile corpului, inconjurandu-i atat pe terapeuti cat si pe cei tratati. Cei care au parcurs initierile descriu adesea experiente in care au intalnit ghizi spirituali si prezenta vindecatoare a unor entitati de lumina. 

Practica Reiki

Terapia Reiki consta in simpla punere a palmelor pe zona bolnava. Energia universala vine din Univers, intra prin crestetul capului si iese prin palmele practicantului Reiki, spre organismul celui tratat. Efectele sunt intotdeauna benefice pentru sanatatea fizica, emotionala, mentala si spirituala. Tehnica Reiki confera discipolului capacitatea de a transfera energie universala prin palmele sale catre o alta fiinta vie (sau propriei persoane) pentru echilibrarea energetica si inalaturarea durerilor sau bolilor. 

In Romania a fost elaborata Legea nr.118/2007 a Terapiilor Complementare, care le defineste astfel:

Medicina complementară şi/sau alternativă cuprinde acele practici de îngrijiri de sănătate care nu sunt integrate în sistemul principal al serviciilor medicale de sănătate şi sunt folosite ca terapii adjuvante sau pot înlocui terapiile clasice. Practicile şi activităţile de medicină complementară/alternativă au la bază teoriile, credinţele şi experienţa diferitelor culturi naţionale folosite pentru prevenirea, diagnosticul şi tratamentul bolilor somatice şi psihice.

Aceasta cale a vindecarii este recunoscuta in prezent si de Biserica Crestina, ea fiind aratata de insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos, care a spus:

“Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede:  în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi, vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma;  îşi vor pune mâinile peste bolnavi,  şi bolnavii se vor însănătoşi.” – Sf. Ap. Marcu 16:17,18

Evident, omenirea se afla in faza trecerii de la medicina clasica, alopata, care aduce doar vindecarea trupului, la cea energetica care aduce vindecarea holistica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>